Home

Adres

Nieuws

Leporello's

Boeken

Luxe uitgaven

Auteurs

Fondslijst

Bestellen

Links

VVT

 

 

 

Nieuws

laatste keer bijgewerkt: 12 november 2017

terug...

Kleinood & Grootzeer verwelkomt Frank Pollet in haar fonds met zijn nieuwe dichtbundel bundel Turbulenties!

12 november 2017
Turbulenties! is de eerste bundel van Frank Pollet bij uitgeverij Kleinood & Grootzeer. Een welkome aanwinst in het fonds van de uitgeverij waar we blij mee zijn. Het is de twaalfde dichtbundel in het uitgebreide en veelzijdige oeuvre van de auteur.
Frank Pollet (1959) is koers- en auto- liefhebber, ezelvriend en literaire duizendpoot. Met of zonder echtgenote schrijft hij poëzie voor volwassenen, educatief en journalistiek werk, theaterstukken, kinder- en jeugdboeken, reportages, liedjesteksten en musicals.
Zijn werk werd bekroond met onder meer met de Prijs van de Kinder- en jeugdjury, de poëzieprijzen van Blankenberge, Harelbeke en Meerendree, de Cultuurprijs Sint- Niklaas en de Troffee LEEs 17 voor Kierewieleke.

De eerste druk van de dichtbundel verschijnt in een oplage van 100 genummerde en door de auteur gesigneerde exemplaren en is te bestellen voor €16,- + €2,- verpakkings- en verzendkosten. Klik hier om te bestellen
Zie ook de fondslijst...
ISBN/EAN 978-90-76644-86-7

terug...

Zojuist verschenen de nieuwe dichtbundel
Zwaartekracht
van Joris Denoo

22 juli 2017
Met uitzondering van Torhout, vers aan huis, een bundel gedichten over zijn geboortestad die hij in 2010 op uitnodiging publiceerde, is het inmiddels al tien jaar geleden dat Joris Denoo nog iets van zich liet horen in poëtische boekvorm. Zwaartekracht bundelt poëzie met een specifiek thema, gebaseerd op persoonlijke ervaringen. De goede lezer zal tussen de regels wel degelijk ontdekken waar het over gaat. Overigens behandelde de auteur deze thematiek ook al in enkele jeugdboeken (Vallen en opstaan, Een blauwe plek).

Diverse gedichten verschenen in de loop der jaren in literaire bladen (o.a. een cyclus in het Nieuw Wereld Tijdschrift) of werden met een nominatie of bekroning onderscheiden.

Joris Denoo (°1953, Torhout) publiceerde naast poëzie ook columns, verhalen, essays, theater-teksten en jeugdboeken. Hij won voor die genres o.a. de Guido Gezelle Poëzie Prijs Brugge, de Toneel Schrijf Prijs van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en letterkunde, Gent en van de provincie West-Vlaanderen, een Essay Prijs van diezelfde Koninklijke Academie, de Jeugdboeken Prijs van de Stad Tielt en diverse prijzen en nominaties voor verhalen, voornamelijk in Nederland.

Hij schreef het scenario voor de volksfilm Tine, een mokkel van haar sokkel en werkte intens mee aan Kameleon, Verrekijker en Kweetet.

In 2017 verscheen ook Verlichte gedichten, een leerboek voor jongeren en hun opleiders over omgaan met poëzie.

De eerste druk van de dichtbundel verschijnt in een oplage van 100 genummerde en door de auteur gesigneerde exemplaren en is te bestellen voor €16,- + €2,- verpakkings- en verzendkosten. Klik hier om te bestellen
Zie ook de fondslijst...
ISBN/EAN 978-90-76644-83-7

terug...

Nieuwe dichtbundel
“Wat het raadsel achterlaat”
van Guy Commerman verschijnt 1 juni 2017

15 mei 2017
Donderdag 1 juni 2017, om 20:00 uur, presenteert uitgeverij Kleinood & Grootzeer de nieuwe dichtbundel “Wat het raadsel achterlaat” van Guy Commerman in Literair Café Den Hopsack, Grote Pieter Potstraat 24, 2000 Antwerpen.
Dichter Erick Kila leidt de bundel in. Guy Commerman zal gedichten uit zijn bundel voorlezen. Frank De Vos zorgt voor de muzikale omlijsting.
Daarna is er gelegenheid om van gedachten te wisselen en het glas te heffen. Guy Commerman is graag bereid om een persoonlijke opdracht in de bundel te schrijven.

Over het werk van Guy Commerman
Guy Commerman (° 1938): medestichter van literair tijdschrift Gierik & Nieuw Vlaams Tijdschift (eind 1983) - publiceerde poëzie, verhalen, aforismen en essays in talrijke literaire tijdschriften: Gierik & NVT, Deus ex Machina, De Brakke Hond, Raster, Weirdo's, Opspraak, SchoonSchip, Sources, Archipel, Septentrion… Hij is tevens plastisch kunstenaar, ettelijke onderscheidingen (Jeune Peinture Belge, Prijs voor schilderkunst stad Knokke, Europaprijs Stad Oostende ); meer dan 100 tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Inleider van tientallen tentoonstellingen.

In 1983 ontving hij de Schaapprijs voor zijn humanistische inzet voor de verdediging van het vrije woord (radio, tv, Vrijuit in humanistisch perspectief) en zijn interdisciplinaire benadering van schoonheid (proza, essay, poëzie, plastische kunsten, illustraties, liederen). Organisator van tientallen individuele en collectieve poëzievoorstellingen in Vlaanderen, Nederland, Brussel en Wallonië.

Hij publiceerde 13 dichtbundels. De eerste verscheen in eigen beheer in 1968 (Ik, jij, hij).

Over Wat het raadsel achterlaat
Guy Commerman stelt vast dat door de overvloed aan communicatiemogelijkheden de mens langzamerhand in een virtuele wereld vertoeft, verdwaalt en dat het wérkelijke, voelbare contact, de solidariteit op de achtergrond verdwijnen. Alleen wat het scherm (dat afstand én nabijheid tegelijk aanbiedt) ons meedeelt lijkt primordiaal. De functie van onze échte zintuigen (horen, zien, voelen, proeven...) begint af te botten. Commerman wil met deze reeks gedichten de frêle, tedere, overwogen, maar ook speelse aanrakingen van hand, hart en geest in ere herstellen. De woorden willen aftasten, de zinnen willen prikkelen. Leestekens worden weer leeftekens.

De eerste druk van de dichtbundel verschijnt in een oplage van 100 genummerde en door de auteur gesigneerde exemplaren en is te bestellen voor €16,- + €2,- verpakkings- en verzendkosten. Klik hier om te bestellen
Zie ook de fondslijst...
ISBN/EAN: 978-90-76644-82-0

terug...

Bericht van de modernen van Erick Kila

30 januari 2017
Zondagmiddag 26 februari 2017 van 14 tot 16 uur presenteert uitgeverij Kleinood & Grootzeer de nieuwe dichtbundel Bericht van de modernen van Erick Kila in Café Hier, Mallemolen 39, 2585 XG Den Haag. Toegang gratis.
Uitgever Gerrit Westerveld houdt de bundel ten doop en omdat modern tijdloos is, laten ‘The Tickets' de Sixties en Seventies subtiel herleven in songs bij gitaar en basgitaar. Waarna moderne hapjes en tijdloze drankjes.

De genummerde en gesigneerde bundel, oplage 100 stuks, is te bestellen voor €16,- + €2,- verpakkings- en verzendkosten. Klik hier om te bestellen
Zie ook de fondslijst...
ISBN/EAN: 978-90-76644-80-6  

Bericht van de modernen van Erick Kila is de derde bundel van deze dichter bij uitgeverij Kleinood & Grootzeer Deze minimalistische bundel is een zoektocht naar verwachtingen en dingen die een rol spelen. De oogst verraadt de toestand van de wereld.

het is lente

de varkens zijn aan het werk

de mensen zitten op hun tak

en vogels fluisteren

ze zijn gek  

Erick Kila (Den Haag, 1954) werkte als leraar en was jarenlang journalist en criticus bij de Haagsche Courant. In 1984 debuteerde hij met de gedichtenbundel Analyse van een landschap in de Seismogramreeks van Ad den Besten. Daarna publiceerde hij romans, poëziebundels en jeugdboeken. Hij schrijft ook theaterteksten.
Hij is redacteur van Gierik & Nieuw Vlaams Tijdschrift en medewerker van De Auteur/De Boekhouding.

 

Zie voor oud nieuws Voltooid Verleden Tijd